• Obratite nam se s povjerenjem:
  • +385 (0)51 371-005
  • info@eurostar.hr

Luka Rijeka

Luka Rijeka najkraća je poveznica Srednje i Srednjoistočne Europe sa prekomorskim destinacijama za sve vrste tereta. Cestovna i željeznička infrastruktura omogućava spajanje Luke Rijeka s prometnim pravcima: Paneuropski koridori V i njegov ogranak B i koridor X. Prometni pravac kojem gravitira mađarsko, češko, slovačko tržište i tržište Južne Poljske u najvećem je dijelu usmjeren na prometnicu Rijeka – Zagreb – Budimpešta na V/B koridoru.


Za otprilike 6 sati, cestovnim putem, vaša roba može biti na destinaciji u Budimpešti. Vlak će na istu destinaciju stići u roku od 24h. Tranzitni pravac za tržišta Bosne i Hercegovine i Srbije usmjeren je na Paneuropski koridor X.

Prednosti Luke Rijeka

Položaj luke Rijeka
Luka Rijeka - kontejnerski terminal

U novom konceptu Europske komisije Luka Rijeka je početna točka na Mediteranskom koridoru središnje transeuropske prometne mreže TEN-T i novi pozadinski terminal. Povećanje protočnosti prometa na kopnenom dijelu pravca predviđeno je novim investicijama u željezničku infrastrukturu i liberalizaciju željezničkih operatera.


U sklopu Luke Rijeka osnovana je Slobodna zona Luke Rijeka te svojim povoljnim geografskim položajem, razvijenom prometnom infrastrukturom uvelike postaje privlačna gospodarstvenicima.


Slobodnu zonu Luke Rijeka mogu koristiti domaće i strane pravne i fizičke osobe za obavljanje slijedećih gospodarskih aktivnosti: proizvodnja, oplemenjivanje i skladištenje robe, trgovina na veliko i posredovanje u trgovini. Korisnik zone može ulagati u izgradnju ili rekonstrukciju infrastrukture i objekata u slobodnoj zoni te u dodatnu opremu koja je potrebna za obavljanje njegove djelatnosti-